Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zasáhl rodinný dům v Libštátu na Semilsku, zasahovalo pět jednotek

Ve čtvrtek 13. 9. 2018 zasahovalo pět jednotek hasičů u požáru roubeného rodinného domku na Semilsku v obci Libštát. Informaci o požáru přebírali operátoři tísňové linky 112 hodinu po půlnoci.

Jak oznamovatel uváděl, byla reálná možnost, že uvnitř objektu, ze kterého stoupal hustý dým, se stále nacházejí lidé. Operační důstojník vyslal na místo pět jednotek hasičů s osmi cisternami a výškovou techniku.

Přestože první jednotka byla na místě za 10 minut po ohlášení, požár se rychle šířil a během chvíle šel střechou ven. Hasiči nasadili na likvidaci 5 vodních proudů, hasili také z výškové techniky a bylo nutné ochlazovat i nedaleko stojící rodinné domy.

Při zásahu používali dýchací přístroje. Pečlivým prvotním průzkumem, kdy příslušníci použili termokameru, bylo zjištěno, že uvnitř objektu se nikdo nenachází. Požár zasáhl 2. nadzemní podlaží se střechou a poničil i vybavení přízemí.

Hasičům se podařilo zabránit šíření požáru do jedné hodiny od příjezdu první jednotky, k úplné likvidaci došlo ve 2:50 hodin. Požár zasáhl střechu a nosnou konstrukci zvýšeného patra. Škoda byla vyčíslena na 600.000 Kč. Příčina požáru je stále v šetření.

Zasahující jednotky: HZS stanice Semily, stanice Jilemnice, dobrovolné jednotky: Libštát, Lomnice nad Popelkou, Košťálov.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet