Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár na Písecku má tragické následky, uvnitř chaty bylo mrtvé dítě

Dne 14. září 2018 ráno došlo v zahrádkářské kolonii v obci Semice na Písecku k požáru chaty, bohužel s tragickými následky.

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjížděly po osmé hodině k požáru chaty v zahrádkářské kolonii u obce Semice. V chatě byl v době požáru senior a dítě. Muž stačil před plameny uniknout a byl s popáleninami převezen do nemocnice. Dítě bohužel na místě zemřelo.

K požáru vyjely osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Písek a dobrovolných hasičů obcí Písek a Semice.

Když k chatě přijeli písečtí profesionální hasiči, hořela plamenným hořením. Jednotka ihned zahájila hašení a přibližně po čtvrt hodině dostala požár pod kontrolu.

Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil v 9:30 hodin. Mezitím si na místo vyžádal členy posttraumatického týmu HZS Jihočeského kraje pro starší paní, u které se velmi výrazně zhoršil její psychický stav.

Vendula Matějů, HZS Jihočeského kraje

Technik prováděl ohledání místa, zajistil stopy a vyšetřovatelé dále prošetřují veškeré okolnosti a možné příčiny dnešní tragické události.

Starší ženě, která v době požáru v chatě nebyla, poskytovali psychologickou pomoc zdravotničtí a hasičští interventi i policejní psycholog.

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová
Policie ČR
Sdílet