Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zbytečně vyhasly čtyři životy

Čtyři mladíci zahynuli ve Škodě 120 v Samotiškách na Olomoucku. Další je těžce zraněn.

Jejich vůz se srazil s octavií, která vjížděla na hlavní. Pasažérka je lehce zraněna. V octavii cestovala s manželem. Ten z nehody vyvázl bez zranění. Octavia se se škodovkou srazila podle operačního důstojníka olomouckých hasičů na křižovatce v Samotiškách. Hlášení o nehodě dostali hasiči v 9:36.

V octavii cestovali dva mladí manželé. Ve stodvacítce jelo pět mladíků ve věku 18 až 20 let. Mladíci jeli po Kopecké ulici směrem od Olomouce. V Samotíškách na křižovatce s Toveřskou ulicí jim ale do cesty vjelo auto a narazilo do dveří u řidiče. Třicetiletý řidič Škody Octavia nereagoval na značku stop, dej přednost v jízdě a vjel do křižovatky, kterou projížděla Škoda 120 s pěti mladíky.

Na místo vyjela vyprošťovací technika. Lidé ale byli už vyproštěni z havarovaných vozidel před příjezdem hasičů. K nehodě dorazily i sanitky olomoucké záchranné služby.

„Čtyři mladíci zemřeli na místě. Další utrpěl mnohačetná poranění. Má zlomeniny končetin a zraněnou hlavu s podezřením na poranění mozku. Zajistili jsme základní životní funkce a převezli ho na traumatologii olomoucké nemocnice,“ řekl šéf záchranky Michael Fischer.

Stav zraněného devatenáctiletého mladíka je podle lékařů vážný. Stále bojuje o život na traumatologickém oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci. „Utrpěl mnohačetné zlomeniny v oblasti pánve a zhmoždění mozku, což je nejvážnější. Zatím má za sebou první operaci, je v bezvědomí a jeho stav je kritický. Budeme muset přistoupit k dalším operacím,“ uvedl krátce po 12. hodině mluvčí nemocnice Stanislav Kopečný.

Žena z octavie je podle Fischera zraněna lehce. Její manžel vyvázl bez zranění. Nehodu vyšetřuje policie. „Přesné okolnosti nehody se teprve zjišťují. Zatím nebylo zahájeno trestní stíhání,“ uvedla policejní mluvčí Dolejšová. Policisté také zatím neznají totožnost jednoho z mrtvých mladíků. Podle Dolejšové u sebe neměl žádné doklady a z pětice byl zřejmě nejmladší.
Sdílet