Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Vír na Žďársku se bočně střetly dva automobily, spolujezdec zemřel po nárazu do stromu

Třetí středeční tragická dopravní nehoda se stala na Žďársku. Krátce po poledni 19. září 2018 policisté na integrovaném operačním středisku přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/388 u obce Vír na Žďársku.

Třiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia jel ve směru od Bystřice nad Pernštejnem. Z dosud nezjištěných příčin vyjel do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Škod Fabia. Poté vozidlo Škoda Octavia narazilo pravým bokem do stromu.

Následky nehody jsou fatální. V osobním vozidle Škoda Octavia utrpěl pětačtyřicetiletý spolujezdec zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel, řidič byl lehce zraněn a lehce zraněná je také čtyřicetiletá řidička z druhého vozidla.

Silnice byla v místě v době vyšetřování okolností nehody zcela neprůjezdná. Na místo dopravní nehody vyjel kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Žďár nad Sázavou.

Policisté provedli u řidiče i řidičky osobních vozidel dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Další okolnosti nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem šetření.

mjr. JUDr. Dana Čírtková
Policie ČR
Sdílet