Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

HZS Moravskoslezského kraje pořizuje pro řídící důstojníky velitelské automobily Škoda Kodiaq, nahradí dosluhující Mitsubishi

S postupnou obměnou velitelských automobilů Mitsubishi L200 pro řídící důstojníky územních odborů začal Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje. Nahradí je Škoda Kodiaq za zhruba 1 a půl milionu korun včetně DPH.

Škoda Kodiaq ve výbavě Style je osazena dvoulitrovým vznětovým čtyřválcem o výkonu 140 kW, který je spřažen s automatickou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Ta pohání všechna kola skrze samosvorný diferenciál se spojkou Haldex.

Podvozek je adaptivní s nastavením tlumičů, převodovky a řízení v pěti režimech a funkcí Off Road. Vybaven je zesílenou ochranou spodní části motoru a kryty ramen zadní nápravy.

Přečtěte siHasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje pořídil trojici velitelských automobilů Volkswagen Touareg

Vozidlo je polepeno fólií v odstínu RAL 3024 a zvýrazňujícími prvky v bílé RAL 9003 a žlutozelené RAL 1026.

Výstražné světelné zařízení modré barvy se skládá z majákové rampy a přídavných světel v masce, za zadním oknem a rovněž ve spodní hraně pátých dveří.

O dobíjení a konzervaci akumulátorů se stará vestavěný dobíječ, jeho přípojný bod je v levé části zadního nárazníku.

Pro komunikaci slouží digitální terminál TPM700 a také výjezdový tablet. Na předním skle je uchycena kamera pro monitorování prostoru před vozidlem, záznam je fyzicky ukládán v automobilu a zároveň online přenášen na server krajského operačního střediska.

Přečtěte siKamerový systém ve vozech HZS Moravskoslezského kraje přinese jedinečnou možnost vyhodnocení zásahu a nabídne operačnímu středisku živý obraz z místa

Technické prostředky jsou uloženy v podlaze zavazadlového prostoru a na výsuvném platu. Kabina a zavazadlový prostor jsou odděleny mříži. Ve výbavě nechybí náhradní zásahový oděv a přilba, megafon, hasicí přístroj, variabilní ruční vyprošťovací nástroj ani ruční svítilny.

Sdílet