Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První nedbalost nové topné sezóny na Vsetínsku

Dne 6. 9. 2009 v 10:36 hod. byli hasiči informováni o požáru v kotelně rodinného domu ve Stříteži. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Zašová a Střítež nad Bečvou.

Dne 6. 9. 2009 v 10:36 hod. byli hasiči informováni o požáru v kotelně rodinného domu ve Stříteži. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Zašová a Střítež nad Bečvou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k malému požáru v kotelně rodinného domu.

Požár vznikl v kotelně rodinného domu a rozšířil se na uskladněné hořlavé materiály a topivo. Hasiči pronikli do sklepních prostor a požár se jim podařilo rychle lokalizovat a uhasit asi po deseti minutách zásahu. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Sklepy museli hasiči odvětrat.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Požár poškodil druhý instalovaný kotel na plyn a elektroinstalaci. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele při topení v kotli na tuhá paliva. Požár způsobil škodu za 40.000 Kč. Včasným zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek rodinného domu za 2 mil. Kč.


Info: mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-wap-

Sdílet