Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kůlna o ploše 32 m<sup>2</sup> lehla popelem

Ze zasažené kůlny již nebylo možné nic zachránit, a proto velitel zásahu rozhodl, po domluvě s majitelem, nechat kůlnu vyhořet. V horním patře dřevěného objektu shořelo uskladněné seno a v dolní části došlo ke zničení různého nářadí a malého traktoru.

V sobotu 5. září 2009 dopoledne došlo v obci Zlíč na Náchodsku k požáru dřevěné kůlny poblíž rodinného domu. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 10:29 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a Náchoda, dále byli povoláni dobrovolní hasiči z České Skalice.

Po příjezdu první jednotky na místo byla již celá kůlna o rozměrech zhruba 4 krát 8 metrů v plamenech a v předposlední fázi hoření. Hasiči se proto soustředili na ochranu voliéry s okrasným ptactvem, která stála poblíž kůlny a stromy v okolí. Na nedalekém potoku bylo zřízeno čerpací stanoviště pro dodávku vody do cisteren. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 10:50 hodin.

Ze zasažené kůlny již nebylo možné nic zachránit, a proto velitel zásahu rozhodl, po domluvě s majitelem, nechat kůlnu vyhořet. V horním patře dřevěného objektu shořelo uskladněné seno a v dolní části došlo ke zničení různého nářadí a malého traktoru. Na místě zůstala až do večerních hodin jednotka dobrovolných hasičů z České Skalice, která prováděla dohašování ohnisek požáru a ochlazování okolí.

Hmotná škoda na majetku byla majitelem odhadnuta na 75 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností nedbalost při sváření u kůlny. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet