Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V areálu stanice v České Lípě byla postavena nová multifunkční sportovní plocha

Nové víceúčelové hřiště mají příslušníci Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje ze stanice Česká Lípa, ale i dobrovolní hasiči a městští strážníci z České Lípy.

Dne 26. září 2018 byl za účasti ředitele HZS LK plk. Ing. Luďka Prudila a starostky města Česká Lípa Mgr. Romany Žatecké slavnostně zahájen provoz nové multifunkční sportovní plochy.

Ta vyrostla v areálu stanice HZS LK v České Lípě. Celkové náklady na realizaci projektu byly 1 993 497 Kč, město na stavbu přispělo jedním milionem korun.

Jsem velmi rád, že město Česká Lípa naši myšlenku na nové sportoviště podpořilo, protože naši hasiči, ať už profesionální nebo dobrovolní, mají důstojné místo, kde si budou udržovat a zlepšovat svoji fyzickou kondici,

uvedl ředitel HZS LK plk. Ing. Luděk Prudil.

Po slavnostním přestřižení pásky se mezi sebou v prvním velkém zápase utkaly týmy profesionálních hasičů ze stanice v České Lípě I. a II., tým Městské policie Česká lípa a tým jednotky sboru dobrovolných hasičů z České Lípy.

Vítězství z přátelského utkání si odnesli profesionální hasiči II. Všem sportovcům se dopolední program líbil a týmy se domluvily na každoročním opakování turnaje.

Víceúčelové hřiště je vybaveno hrací plochou pro fotbal, volejbal, nohejbal a tenis a běžeckým oválem se dvěma drahami.

Také zde najdeme náběhovou dráhu pro nácvik disciplín požárního sportu – výstup do 4. nadzemního podlaží požární věže atd. Nechybí ani doplňkové aktivity – hřiště 5×5 metrů na street ball a v plánu je dokončení workoutového venkovního fitness koutku na rozcvičení.

Stavba byla dokončena a kolaudována 18. 7. 2018, tedy přesně 280 dní od poklepání na základní kámen víceúčelového hřiště.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet