Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

HZS Libereckého kraje pořádá soutěž v TFA

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje by chtěl pozvat příznivce hasičů, veřejnost i zástupce médií na Krajskou soutěž v disciplínách TFA pro příslušníky HZS Libereckého kraje a HZS podniku Správa železniční dopravní cesty, s.o. Liberec, která proběhne ve čtvrtek 10. září 2008 od 9:15 hod. na vyhlídkové věži a v jejím okolí v ulici Školní v Jablonném v Podještědí.

Ilustrační foto

Startovat budou přihlášená družstva o šesti soutěžících z krajského ředitelství, jednotlivých územních odborů HZS Libereckého kraje a družstvo HZS SŽDC, s.o. Liberec. Soutěžící budou hodnoceni ve dvou kategoriích – muži do 40 let a muži nad 40 let.

Soutěž se skládá ze tří disciplín, které jsou prováděny bez přestávky plynule za sebou. První disciplínou bude běh s požárními hadicemi na vzdálenost 40 m. Dále čeká soutěžící překážkový běh složený ze tří dílčích úkolů – přesunutí závaží na trenažéru z jednoho konce na druhý údery obouručním kladivem, překonání 2 m bariéry a přenesení dvou barelů na vzdálenost přibližně 30 m. Poslední, nejnáročnější, částí bude výstup po schodišti vyhlídkové věže.

Hasiči budou soutěžit v zásahovém oděvu, přilbě, rukavicích, zásahové obuvi s kompletním dýchacím přístrojem a pracovním polohovacím pásem.

Nejlepší soutěžící budou reprezentovat náš kraj na Mistrovství ČR v TFA, které se letos koná 22. září v Olomouci.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje


-swo-

Sdílet