Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Předseda vlády České republiky Andrej Babiš navštívil centrální stanici HZS Moravskoslezského kraje v Ostravě

Ve čtvrtek 27. září 2018 odpoledne navštívil premiér Andrej Babiš stanici HZS Moravskoslezského kraje v Ostravě – Zábřehu. Návštěva, na kterou předsedu vlády pozval ředitel krajských hasičů, navázala na setkání na Dnech NATO v polovině září.

Andrej Babiš dorazil na krajské ředitelství krátce po patnácté hodině. Přivítal ho ředitel HZS Moravskoslezského kraje generál Vladimír Vlček, celé vedení hasičů a rovněž primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Ředitel premiéra v krátké prezentaci seznámil s činností HZS MSK, rozpočtovými záležitostmi v této oblasti a také plánovaným rozvojem do budoucna.

Následovala ukázka techniky a vybavení sboru a také setkání s výjezdovými hasiči. Pro prezentaci byly připraveny prostředky pro práci na vodě a prvovýjezdová technika. Premiér Babiš projevil zájem také o automobilový žebřík a vyprošťovací vozidla v podání speciálu Bison a těžkotonážního jeřábu Demag.

Předseda vlády si práce hasičů velmi váží a projevil podporu v této oblasti i do budoucna. Zajímal se rovněž o početní stavy a jejich naplněnost – vláda se výrazně zasadila právě o navýšení počtu výjezdových příslušníků v následujících letech o 450.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet