Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policie hledá zmizelého hasiče

Policisté pátrají po zmizelém profesionálním hasiči z České Lípy (na fotografii).

Profesionálního hasiče z České Lípy Petra Hoška hledá od úterý marně jeho rodina a policisté. „Dnes po něm začali pátrat i jeho kolegové z Hasičského záchranného sboru v České Lípě,“ řekla policejní mluvčí Ivana Baláková. Doksy a okolí, kde svědci viděli Hoška naposledy, prohledával ve čtvrtek bezvýsledně vrtulník s termovizí.
Policisté ani rodina neví o žádném motivu Hoškova zmizení. Podle Balákové neměl třiatřicetiletý muž žádné problémy a žil spořádaným životem. Stará se o jedno malé dítě a další se svou ženou čeká.
Rodině se Hošek naposledy ozval v úterý kolem 14:00 z Doks, kde žijí jeho rodiče. Telefonoval manželce, kromě jiného jí řekl o úspěšné zkoušce na vysoké škole. V Doksech byl rovněž na obědě a odešel z něj v pořádku. Od té doby chybějí policistům jakékoliv údaje o Hoškově pohybu a prosí veřejnost o pomoc při pátrání.
Hošek měří 175 centimetrů, má štíhlou postavu, modré oči a hnědé mírně prošedivělé vlasy střižené na ježka. Na sobě měl pletený světlý svetr s tmavými pruhy, světle hnědé manšestrové kalhoty, šedou péřovou bundu s tmavým pruhem na zádech a zimní kotníčkové boty pravděpodobně modré barvy.
Jakékoliv informace vedoucí k Hoškově vypátrání přijme každá služebna policie nebo tísňová linka 158.
Sdílet