Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči z Ostravy-Michálkovic mají zrekonstruovanou zbrojnici

V Ostravě-Michálkovicích byla v sobotu 29. září 2018 slavnostně otevřena zrekonstruována hasičská zbrojnice. Celkové náklady na rekonstrukci činily přes 30 milionů korun včetně DPH.

Město Ostrava přispělo na rekonstrukci a přístavbu hasičské zbrojnice v Michálkovicích částkou 24 miliónu korun. Projekt byl spolufinancován ze státního rozpočtu 4,5 miliony korun. Moravskoslezský kraj poskytnul dotaci ve výši 2,2 milionu korun.

Realizaci provedla firma Ostravské stavby a.s.

Rekonstrukce byla zahájena vloni v červnu. Její součástí bylo přistavení jednopodlažního nepodsklepeného objektu garáží se dvěma garážovými stáními a zázemím pro jednotku Sboru dobrovolných hasičů. Součástí byla rekonstrukce inženýrských sítí, výstavba zpevněných ploch a zázemí areálu, terénní úpravy a výměna oplocení.

Jsem rád, že jsme se dočkali slavnostního otevření zrekonstruované hasičské zbrojnice v Michálkovicích, která na svou opravu čekala. Ostrava dlouhodobě podporuje hasiče profesionální i dobrovolné.

Vážíme si práce dobrovolných hasičů, důkazem toho je, že jsme v tomto volebním období dokázali zahájit nebo dokončit 13 hasičských zbrojnic, hasičům zároveň také přibyly nové zásahové vozy,

*řekl primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Připomenul také, že v Ostravě je 22 jednotek sboru dobrovolných hasičů, což je unikát.

V rámci slavnostního předání zbrojnice do provozu byli oceněni členové týmu mužů a žen Sboru dobrovolných hasičů Michálkovice za letošní vítězství v krajském kole v požárním sportu a reprezentaci na Mistrovství České republiky v Liberci.

Dále předal primátor města Ostravy Tomáš Macura ocenění Janu Šimíčkovi – vedoucímu družstva české reprezentace hasičů, které zvítězilo na Mistrovství světa v požárním sportu v září 2018 v Bánské Bystrici v konkurenci patnácti družstev.

Ocenění obdržel i člen reprezentačního výběru českých hasičů na zmíněném MS Pavel Krpec, který na MČR získal stříbrnou medaili ve výstupu po žebříku na věž do 4. podlaží a zlatou medaili absolutního mistra ČR v běhu na 100 metrů překážek.

Andrea Vojkovská
tisková mluvčí
Magistrát města Ostravy
Sdílet