Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehody na Orlickoústecku

Dne 7. září v 18.43 hodin vyjížděli hasiči ze stanice v Králíkách k dopravní nehodě na křižovatce ve městě. Jednalo se o kolizi dvou osobních automobilů. Motocyklista včera, 8. září, před 18.30 hodin pravděpodobně svou jízdou vyplašil koně s povozem v Knířově. Poté, co se kůň splašil, narazil do motocyklu. Kůň s povozem sjel na pole.

Dne 7. září v 18.43 hodin vyjížděli hasiči ze stanice v Králíkách k dopravní nehodě na křižovatce ve městě. Jednalo se o kolizi dvou osobních automobilů. Řidička Mazdy polské národnosti pravděpodobně nedala přednost řidiči v Opelu Frontera. Při nehodě došlo k těžkému zranění dvou žen z Mazdy, řidičky a spolujezdkyně. Ženy utrpěly zranění v oblasti pánve a hlavy. Na místo byl přivolán vrtulník letecké záchranné služby. Jednotka hasičů provedla před příjezdem zdravotnické záchranné služby ošetření zraněných a pomohla i při naložení zraněných. Po příjezdu policistů odklidila následky dopravní nehody a vrátila se zpět na základnu.

Motocyklista včera, 8. září, před 18.30 hodin pravděpodobně svou jízdou vyplašil koně s povozem v Knířově. Poté, co se kůň splašil, narazil do motocyklu. Kůň s povozem sjel na pole. Událost oznámil na operační a informační středisko hasičů kolega, který momentálně nebyl ve službě. Ihned poskytl muži na povozu, který upadl do bezvědomí, první pomoc. Muže se podařilo zachránit. Hasiči z Vysokého Mýta poté pomohli s transportem zraněného do sanitního vozu. Stejně tak byl transportován do sanitky i motocyklista, který si stěžoval na bolesti břicha. Obě zraněné osoby byly převezeny do nemocnice v Litomyšli. Kůň utrpěl též zranění.


Info: por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-

Sdílet