Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kuriózní nehoda

K technické závadě na tramvajové soupravě v 10:04 hodin vyjelo pohotovostní vozidlo DP hl. m. Prahy do ulice Křesomyslova v Praze 4. To ještě netušili, že sami se stanou účastníky dopravní nehody.

Podle svědků měla tramvajová souprava na lince 24 z vozovny Kobylisy technickou poruchu a nebyla už schopna odjet ze zastávky „Divadlo v Nuslích“. Vzhledem k vytíženosti trati ihned na místo vyrazila posádka dispečerů. Při dojetí na místo poruchy se s vozidlem zastavili asi 2 metry před porouchanou tramvají, aby nebyl blokován druhý směr. Dispečeři vystoupili a chtěli zjistit, jak rychle nemocnou tramvaj z místa dostat.

Mezi tím však řidič tramvaje na nic nečekal a přešel do druhého vozu soupravy. Aniž by si jakkoliv ověřil, zda-li mu nic nestojí v cestě, začal plně obsazenou soupravu řídit z druhého vozu. Před zraky cestujících, kolemjdoucích a dokonce i před kolem projíždějícími policisty tak nečekaně narazil do dispečerského vozu a začal ho před sebou tlačit.

Díky duchapřítomnosti dispečera, který naskočil do svého vozu a začal rychle couvat, naštěstí nedošlo ani k velkým škodám. Podle sdělení dispečinku GŘ DP hl. m. Prahy byl provoz po 3 minutách uvolněn a vzhledem k zjevné škodě do dvaceti tisíc korun se událost obešla bez šetření policie. Řidič se však bude muset svým nadřízeným zpovídat.

A co na to řidič? „Dispečer z centrály mi po vysílačce řekl, abych přešel do druhého vozu a se soupravou odjel. Je to můj nadřízený, tak jsem ho poslechl.“

Nás spíš zarazilo, že profesionální řidič, který musí projít prý přísnými psychotesty, bez jakéhokoliv rozmýšlení či zajištění cesty před vozem se klidně rozjede s plně obsazenou soupravou do předu, aniž by před sebe mohl vidět. Co kdyby tam byl člověk?
Sdílet