Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda zablokovala přivaděč na dálnici D11

Vážná dopravní nehoda se stala dnes 9. září 2009 ráno na přivaděči na dálnici D11 u Levína. Řidič osobního vozidla Peugeot Partner z dosud nejasných příčin vjel do silničního příkopu a narazil do betonového mostku. Muž zůstal po nárazu zaklíněn ve vozidle a po vyproštění byl letecky transportován do nemocnice.

Nehoda byla na operační středisko hasičů ohlášena v 06:28 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Současně byla povolána jednotka hasičů Středočeského kraje ze stanice TPCA Ovčáry Kolín.

Po příjezdu první jednotky na místo události se osobní vozidlo nacházelo mimo silnici na betonovém mostku. Jeho řidič byl ve zdemolované kabině zaklíněn. Hasičům trvalo několik desítek minut než zraněného řidiče pomocí speciálního hydraulického zařízení vyprostili z vozidla. Hasiči museli na straně u spolujezdce odstřihnout zadní dveře se středovým sloupkem a přední sloupek u řidiče. Následně vyprostili zraněného muže, který byl po nezbytném zajištění základních životních funkcí letecky transportován do nemocnice. Po vyproštění a zajištění zraněného řidiče hasiči provedli protipožární opatření, odpojili u vozidla autobaterii a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: požární stanice Nový Bydžov


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet