Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Agresivní řidič se zákazem řízení zabil ženu v protijedoucím autě, v krvi měl alkohol i marihuanu

Téměř do půlnoci policisté odkláněli dopravu mezi obcí Citonice a křižovatkou na Znojmo. Důvodem byla tragická dopravní nehoda dvou osobních aut, ke které došlo 4. října 2018 před osmnáctou hodinou.

Sedmadvacetiletý muž jel s vozidlem Volvo a zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění pravotočivé zatáčky. Dostal smyk a v protisměru se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Fiat, za jehož volantem seděla padesátiletá řidička. Obě auta byla vymrštěna mimo komunikaci do pole.

V úseku delším přes sto metrů byla silnice poseta různými úlomky. Po střetu patrně ve velmi vysoké rychlosti odpadla na vozovku nejen kola, ale i motor. Oba řidiči utrpěli vážná zranění. Žena na místě zemřela a muž byl transportován vrtulníkem do nemocnice v Brně. Nikdo jiný s nimi v autech nejel.

Při šetření této závažné události jsme zjistili, že řidič Volva jel agresivně a rychlou jízdou v kombinaci s nebezpečným předjížděním přes plnou čáru ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu již mezi obcemi Milíčovice a Citonice.

Z toho důvodu žádáme další svědky, kteří mají tyto kritické kolizní situace zaznamenané, nechť nám informace poskytnou. Volat můžete linku 158 nebo přímo mobilní telefon znojemských dopravních policistů 724 189 025.

V evidencích řidičů jsme dále zjistili, že tento muž v současné době ani nesmí řídit. Městský úřad v Moravských Budějovicích mu tuto činnost v polovině letošního září zakázal na dobu dvanácti měsíců.

Rozborem tělních tekutin pak vyšlo najevo, že jsou výsledky pozitivní na alkohol a marihuanu. Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření. Ochotným a všímavým občanům děkujeme za jejich pro nás důležitou spolupráci.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová
Policie ČR
Sdílet