Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

IX. ročník pětiboje v disciplínách TFA na náměstí v Kroměříži

Soutěž známá pod názvem TFA (Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežije), sestává z disciplín, které dokonale prověří fyzickou a psychickou kondici hasiče. Celá soutěž je co nejvíce přiblížena reálnému zásahu. Probíhá ve výstroji, kterou hasiči běžně používají při zásazích (zásahový vícevrstvý oblek – kalhoty, kabát včetně vnitřní vložky, zásahová obuv, zásahové rukavice, přilba, hasičský polohovací pás a vzduchový dýchací přístroj).

Soutěž v hasičském pětiboji v Kroměříži

Ve čtvrtek dne 10. 9. 2009 v 09.30 hod. na Velkém náměstí v Kroměříži

IX. ročník soutěže v TFA o putovní pohár ředitelky HZS Zlínského kraje

Jako doprovodný program byla pro veřejnost připravena prezentace oddělení prevence a civilní ochrany.

Do závodu nastoupilo celkem 52 závodníků, kteří bojovali nejen o osobní umístění, ale také o body do soubojů družstev. Náročná soutěž znovu prověřila fyzickou připravenost hasičů jak profesionálních, tak i dobrovolných jednotek.

S očekáváním byl sledován výkon Milana Pařila z Telče, který ovládal poslední ročníky soutěže a dnes nastoupil k boji o svůj celkový čtvrtý triumf. Se svým časem v cíli 2:20,65 byl znovu vynikající, ale po drobném zaváhání na poslední disciplíně byl penalizován pěti vteřinami. To ho odsunulo na druhou pozici. Vítězem se stal zástupce HZS Zlínského kraje, Územní odbor Vsetín – Antonín Holub, který předvedl parádní čas 2:21,17. Na třetím místě skončil Petr Vyhnálek z HZS kraje Vysočina s časem 2:28,05.

V družstvech zvítězil tým profesionálních hasičů ze Vsetína, druzí byli borci z Telče a třetí pozice patří hasičům z Uherskohradiš­ťska.

Soutěžící i diváky zaujal výkon dobrovolného hasiče Pavla Řezníčka z SDH Velký Ořechov, který i s penalizaci pěti vteřin zaběhl výborný čas 2:54,48 a umístil se v jednotlivcích na 14. místě !

Vítězům blahopřejeme a všem děkujeme za účast i předvedené sportovní výkony.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet
Přiložené soubory
Propozice zobrazit online DOC 56 kB
Výsledková listina zobrazit online PDF 138 kB