Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zradila technika. Požáry.cz nefungovaly

Od včerejšího dne nefungovaly Požáry.cz. Co se stalo a proč k tomu došlo ?

Všem našim čtenářům se musíme omluvit ale došlo k nepředvídané technické závadě na serveru. Server zkolaboval a tak byly Požáry dva dny mimo provoz. To by nebylo tak nejhorší ale došlo i k tomu že se nepodařilo zachránit články za poslední týden (od 23.ledna). Chybí články, komentáře i příspěvky v diskusním fóru. Za to se Vám všem omlouváme. Články postupně doplníme ale mějte prosím trpělivost, přece jen jich je slušné množství. Doufáme že nás už nic podobného nepotká. Ještě jednou se Vám všem omlouváme a děkujeme za pochopení.

Pro úplnost přidáváme vyjádření zodpovědných techniků:

O víkendu došlo k politovaníhodné události. Dovolte mi abych Vás o ní v krátkosti informoval. Server na kterém běží naše weby a maily byl po celý víkend nedostupný. Způsobilo to vyhoření napájecího zdroje serveru. To by samo o sobě nebylo zase takovou katastrofou, ale zdroj s sebou vzal všechny disky, které byly na serveru nainstalovány.
To mělo za následek ztrátu všech databází, mailů, nastavení mail serveru a podobně. Postupně se nám podařilo většinu důležitých dat obnovit. Nepodařilo se nám ale obnovit mail server. Všechny maily serveru Hasic.cz jsou smazány. Velmi se Vám za tuto skutečnost omlouváme a věříme, že i přes tyto velké nesnáze nám zachováte přízeň.

Luboš Samec
redakce
Sdílet