Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru střechy domu byli zraněni dva lidé

Devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů vyjelo krátce po půlnoci do Radkova na Jihlavsku. Požár byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen 11. 9. 2009 v 00:07 hod.

Devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů vyjelo krátce po půlnoci do Radkova na Jihlavsku. Požár byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen 11. 9. 2009 v 00:07 hod.

Při příjezdu hasičů na místo události byla požárem zachvácena střecha rodinného domu a čtyři přístřešky na dvoře. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Pár minut po jedné hodině ranní se hasičům podařilo požár lokalizovat. Jednotky dále provedly rozebrání střešní konstrukce objektu. Po třetí hodině ranní začaly jednotky z místa události postupně odjíždět zpět na své základny. Dohled nad požářištěm převzala jednotka dobrovolných hasičů z Radkova.

Při požáru se popálil muž. Zraněna byla na místě i žena, která se nadýchala zplodin hoření. Oba zranění byli převezeni zdravotníky k ošetření do nemocnice.

Plameny napáchaly škodu v předběžné výši 400 000,– Kč. Příčina požáru se vyšetřuje.

Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Telč a Dačice společně s jednotkami dobrovolných hasičů z Mrákotína, Nové Říše, Radkova, Telče, Staré Říše, Mysletic a Strachoňovic.



Info: Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

 -wap-

Sdílet