Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyhlášen 5. ročník Univerzity 3. věku

Schválená koncepce vzdělávání v SH ČMS doporučuje zejména funkcionářům ústředních, krajských a okresních orgánů absolvovat Univerzitu 3. věku (U3V) pro funkcionáře SH ČMS. Tato vzdělávací akce je do jisté míry obdobou dřívější známé a oblíbené Dálkové školy PO a je výsledkem spolupráce mezi SH ČMS a VŠB -TU Ostrava.

Schválená koncepce vzdělávání v SH ČMS doporučuje zejména funkcionářům ústředních, krajských a okresních orgánů absolvovat Univerzitu 3. věku (U3V) pro funkcionáře SH ČMS. Tato vzdělávací akce je do jisté míry obdobou dřívější známé a oblíbené Dálkové školy PO a je výsledkem spolupráce mezi SH ČMS a VŠB -TU Ostrava. Přičemž VŠB zabezpečuje výuku svými lektory, čímž je zabezpečena vysoká odbornost přednášených témat. Garantem za VŠB – TU Ostrava je mezi členy SH ČMS již velmi známý a oblíbený Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák.

V obou ústředních hasičských školách, v Bílých Poličanech i v Jánských Koupelích jsou v podzimních a zimních měsících naplánované termíny 5. ročníku studia Univerzity 3. věku. Nově bude studium také zabezpečeno v CHH Přibyslav. Důvodem je umožnit více členům SH ČMS toto potřebné a současně oblíbené studium a také lepší dostupnost pro dobrovolné hasiče z Vysočiny a některých českých krajů. Studium probíhá v období dvou ročníků. Jeden ročník je zaměřen na odborné znalosti z oblasti PO (represe, prevence, ochrana obyvatelstva) a druhý pak na kompetence funkcionářské (počítačová gramotnost, komunikace, psychologie, tvorba projektů, získávání financí a základní dokumenty SH ČMS. Každý ročník se skládá ze čtyř víkendových pobytů ve školách SH ČMS a CHH Přibyslav a závěrečného slavnostního zakončení na VŠB – TU v Ostravě. Studium financuje ústředí SH ČMS (ubytování a stravování), student platí jen účastnický poplatek 400,– Kč za ročník a na vlastní náklady studenta je doprava do školy. Ve škole Bílé Poličany a v CHH Přibyslav se v letošním roce otevírá studium zaměřené na odbornost z oblasti požární ochrany a v Jánských Koupelích na kompetence funkcionáře.

Vyzýváme tímto zájemce, aby využili této možnosti a ke studiu se přihlásili. Nejpozději do 30. 9. 2009. V případě většího zájmu budou přednostně zařazeni ti, kteří podali přihlášku dříve. Dosavadní ročníky měly mimořádně příznivý ohlas. Věříme, že proběhly ku prospěchu každého studenta a také ku prospěchu celého SH ČMS. Případné další informace poskytnou obě ústřední hasičské školy SH ČMS a CHH Přibyslav (

jpatek@chh.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel. 569430050).


Info: Ing. Jan Karger
náměstek starosty SH ČMS

-wap-
Sdílet