Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Páteční nehody a opět několik zraněných v nemocnici

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů ze Slavičína vyjely na pomoc po dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Alfa Romeo a Š Felicia, které se střetly mezi obcemi Slavičín a Jestřabí. Po vzájemném čelním střetu obou vozů na horizontu silnice zůstalo první auto částečně na vozovce a druhé zastavilo až zcela mimo silnici.

Dne 11. 9. 2009 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči na pomoc po dvou dopravních nehodách u Slavičína na Zlínsku a v Koryčanech na Kroměřížsku.

15:33 – Slavičín – Jestřabí

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů ze Slavičína vyjely na pomoc po dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Alfa Romeo a Š Felicia, které se střetly mezi obcemi Slavičín a Jestřabí.

Po vzájemném čelním střetu obou vozů na horizontu silnice zůstalo první auto částečně na vozovce a druhé zastavilo až zcela mimo silnici. Řidič alfy nebyl při nehodě nijak zraněn. Ve druhém voze se zranila jak řidička, tak i její čtyřleté dítě, které od vážnějšího úrazu ochránila dětská autosedačka.

Zraněné si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která je po prvotním ošetření následně odvezla do nemocnice. Nikdo z účastníků nebyl ve vracích zaklíněn, a tak se hasiči věnovali zajištění aut proti případnému požáru a úniku provozních kapalin z poškozených motorových částí.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po silnici II. třídy. Dopravu na místě pomáhali řídit dobrovolní hasiči.

19:30 – Koryčany

Jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan vyjela s jedním zásahovým vozem, posílena o jednotku dobrovolných hasičů z Koryčan, na pomoc po dopravní nehodě osobního auta zn. Renault Scenic a motocyklu.

Po vzájemném střetu auta a motorky v centru Koryčan došlo ke zranění řidiče motocyklu. Do své péče si ho převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která ho se zlomeninou klíční kosti odvezla do nemocnice k další nezbytné péči. Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Místo nehody bylo předáno policii.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet