Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škoda po požáru v prostorách mrazící haly firmy v Babicích na Uherskohradišťsku se vyšplhala na patnáct miliónů korun

Dne 15. 10. 2018 v 7:47 hodin měli vyhlášený poplach profesionální hasiči z Uherského Hradiště a dobrovolné jednotky z Babic a Traplic. Jednotky byly krajským operačním střediskem vyslány k hlášenému požáru v prostorách mrazící haly firmy se sídlem v Babicích na Uherskohradišťsku.

Jako první na místo požáru přijela jednotka z Babic, která ihned natáhla jeden hasební proud a během krátké chvíle dostala požár pod kontrolu. Zásah komplikoval hustý kouř, který následně poškodil uskladněné potraviny uvnitř mrazicího boxu.

Velitel zásahu krátce na to vyhlásil lokalizaci požáru. Poté hasiči vyváželi palety ven a dohašovali skrytá ohniska. Vzhledem k tomu, že došlo k zakouření celého objektu, použili hasiči přetlakovou ventilaci k odvětrání budovy. Ke zranění osob nedošlo.

Na místo události se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru. Škoda byla vyčíslena na patnáct miliónů korun, a to především právě na potravinách, poškozených hustým kouřem. Uchráněné hodnoty se vyšplhaly na čtyřicet miliónů korun.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet