Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár lesního porostu v katastru obce Stařechovice

V úterý 15. září byl v 11:42 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár lesního porostu v katastru obce Stařechovice. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Kostelce na Hané, Stařechovic a Slatinky.

V průběhu včerejšího dne, úterý 15. září, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 16 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

3 požáry,
2 dopravní nehody,
7 technických pomocí a
4 ostatní události.

Požár uhelného prachu

V úterý 15. září byl v 11:42 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár uhelného prachu v soukromé firmě v Lutíně na ulici Jana Sigmunda. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že hoří uhelný prach po řezání železa v technologii, která byla v likvidaci. Lokalizaci ohně provedli zaměstnanci pomocí ručních hasicích přístrojů, hasiči dohasili stropy. Vzhledem k tomu, že objekt byl určen k demolici, požár nezpůsobil žádnou škodu.


Požár hrabanky v lese

V úterý 15. září byl v 11:42 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár lesního porostu v katastru obce Stařechovice. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Kostelce na Hané, Stařechovic a Slatinky. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří lesní hrabanka na ploše asi 30 × 60 metrů. Hasiči požár prolili vodou, na místě do noci hlídali dobrovolní hasiči ze Slatinek spolu s hajným. Dnes ráno hasiči opět vyjeli na místo události a znovu dohašovali doutnající hrabanku. Požár nezpůsobil žádnou škodu, příčinou vzniku požáru je jednání neznámé osoby.

Foto: Emil SDH Mostkovice

Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-swo-

Sdílet