Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další zahradní chatka lehla popelem

K události došlo ve čtvrtek 17. září večer a na místo vyjeli profesionální hasiči z Karlových Varů a dobrovolní hasiči z Ostrova, Hájku a Jáchymova. V době příjezdu první jednotky byla celá chata o rozměrech cca 4×10 metrů celá v plamenech a oheň se rozšiřoval na okolní stromy a hrozilo, že se dostane i na vedlejší chaty

Už podruhé vyjížděli hasiči k požáru chatky v zahrádkářské kolonii v Ostrově na Karlovarsku. S ohněm bojovaly čtyři jednotky hasičů.

K události došlo ve čtvrtek 17. září večer a na místo vyjeli profesionální hasiči z Karlových Varů a dobrovolní hasiči z Ostrova, Hájku a Jáchymova. V době příjezdu první jednotky byla celá chata o rozměrech cca 4×10 metrů celá v plamenech a oheň se rozšiřoval na okolní stromy a hrozilo, že se dostane i na vedlejší chaty.

V době hašení prováděli záchranáři průzkum i uvnitř objektu a postupně z něj vynesli 3 tlakové 2kg lahve na propan-butan, z toho jedna byla prasklá. Žádný člověk v chatě nebyl.

Lokalizace všech ohnisek si vyžádala zhruba 70 minut. Poté byl oheň úplně zlikvidován do čtvrt hodiny. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požárů na vedlejší chaty.

Plenům podlehla celá chatka, přilehlá dřevěná kůlna a vedle stojící stromy. V šetření zůstává jak příčina vzniku požáru tak i vzniklé škody.

V souvislosti s touto událostí nebyl nikdo zraněn.




prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kra­je

-miw-

Sdílet