Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Přebor profesionálních hasičů, Policie ČR a zaměstnanců MV v orientačním běhu

Na přebor se sjelo na tři desítky hasičů a policistů z celé republiky. Své síly změřili v krásném prostředí u chaty Vyhlídka, kde se prověřila nejen jejich orientační schopnost, ale i fyzická zdatnost na tratích v délce 5,9 km pro muže HS1 a PČR, dále 4,9 km pro muže HS2 a trať v délce 3,3 km, která byla připravena pro ženy.

Ve dnech 15. a 16. září 2009 se uskutečnil přebor HZS a policie ČR v orientačním běhu na Vyhlídce u města Vamberk.

Pořadatelem akce byl SK hasičů Královéhradeckého kraje ve spolupráci s HZS Rychnov nad Kněžnou a s ČHSF.

Na přebor se sjelo na tři desítky hasičů a policistů z celé republiky. Své síly změřili v krásném prostředí u chaty Vyhlídka, kde se prověřila nejen jejich orientační schopnost, ale i fyzická zdatnost na tratích v délce 5,9 km pro muže HS1 a PČR, dále 4,9 km pro muže HS2 a trať v délce 3,3 km, která byla připravena pro ženy. Ke skvělé atmosféře, která na závodech byla, přispělo nádherné počasí a překrásný výhled na Orlické hory.

Výsledky jednotlivců:

V kategorii PČR zvítězil John Vladimír z PČR Praha v čase 42:44, druhé místo získal Knotek Kamil z PČR Praha v čase 56:39. V kategorii M1 zvítězil Pross David HZS Královéhradeckého kraje – ÚO Rychnov nad Kněžnou v čase 45:45, druhé místo získal Petreček Tomáš HZS MSK v čase 48:06 a místo třetí Bříza Daniel z HZS Ústí nad Orlicí v čase 51:17. V kategorii M2 zvítězil Minář Oldřich z HZS Moravskoslezského kraje v čase 42:44, druhé místo získal Kalous Jaroslav z HZS Ústí nad Orlicí v čase 53:26 a místo třetí Lebeda Jaromír z HZS Libereckého kraje v čase 64:28. V kategorii žen obhájila prvenství z MR Hrobařová Lenka z PČR Rychnov nad Kněžnou v čase 27:02, druhé místo získala Svitáková Ivana z MV – GŘ HZS ČR v čase 37:28 a místo třetí Slezáková Kamila v čase 46:05.

Druhý den opět v okolí chaty Vyhlídky závodily tříčlenné štafety. Ve štafetách s drobnou obměnou týmu obhájil prvenství z MR v květnu tým Moravskoslezského kraje ve složení Radim Duda, Radek Zeman, Tomáš Petreček s časem 1:12:00. Na druhém místě se umístila štafeta Olymp Praha ve složení Knotek Kamil, Svitáková Ivana a John Vladimír v čase 1:35:49 a na třetím místě se umístila štafeta HZS Libereckého kraje ve složení Borovička Zdeněk, Lebeda Jaromír a Štajnc Petr v čase 1:41:08.

Lukáš Drozdík, Ing.
ČHSF

-miw-

Sdílet
Přiložené soubory
stafety_vysledky.xls zobrazit online XLS 42 kB
streda_vysledky.xls zobrazit online XLS 17 kB
utery_vysledky.xls zobrazit online XLS 18 kB