Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči při likvidaci požáru objevili ohořelé tělo

V sobotu 19. 9. 2009 kolem půl sedmé ráno nalezli hasiči v Horním Slavkově na Sokolovsku v troskách domu ohořelé tělo. Zatím není jasné, jestli jde o muže či ženu a zda byl příčinou smrti právě požár.


V sobotu 19. 9. 2009 kolem půl sedmé ráno nalezli hasiči v Horním Slavkově na Sokolovsku v troskách domu ohořelé tělo. Zatím není jasné, jestli jde o muže či ženu a zda byl příčinou smrti právě požár.

V hornoslavkovské Hořejší ulici je už delší čas tento objekt opuštěn a jeho majitel se o něj nemůže starat. Je nějaký čas bezdomovci.

Je pravděpodobné, že obětí je právě osoba bez domova. Příčina požáru není prozatím jasná, vyšetřovatelé uvažují o nedbalosti ze strany bezdomovce, ale prověřují i další příčiny požáru.


Přidána tisková zpráva HZS 

Čtyři jednotky hasičů vyjely v sobotu 19. září po jedné hodině ráno k požáru rodinného domu v Horním Slavkově v Hořejší ulici.

Starý domek často obývali bezdomovci, protože jeho majitel je dlouhodobě v nemocnici. Profesionální hasiči ze Sokolova a dobrovolní hasiči z Horního Slavkova, Lokte a Chodova přijížděli k objektu, který už pomalu podléhal plamenům a jejichž vlivem došlo k propadnutí střechy a dřevěné podlahy v prvním patře. Za necelou hodinu se hasičům podařilo požár lokalizovat a dále se nerozšiřoval. Úplná likvidace si vyžádala skoro šest hodin. Musel se strhnout zděný komín a na žádost krajského vyšetřovatele byl povolán i statik, aby zhodnotil stav obvodových zdí, jestli je nebude třeba také strhnout.

Vyšetřovatel příčin požárů navíc po 3. hodině ráno oznámil, že na místě požáru byla nalezena mrtvá ohořelá osoba. Nebezpečná situace uvnitř objektu a zhroucený strop nedovoloval další průzkum. Až ráno, po uhašení, dorazila horská služba se speciálně vycvičeným psem, který žádnou další osobu v troskách nenašel.

Příčiny vzniku požáru, totožnost mrtvé osoby a důvod úmrtí zůstávají v šetření hasičů a policie české republiky.


prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje

-miw- , -swo-

Sdílet