Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár na dálnici poškodil nové auto

Dvě jednotky hasičů likvidovaly v neděli odpoledne požár vozidla na dálnici D1 u Komořan na Vyškovsku. Na 218. kilometru dálnice ve směru z Brna na Vyškov zastavila v odstavném pruhu řidička vozidla Renault Koleos, protože u auta vynechával motor.

Dvě jednotky hasičů likvidovaly v neděli odpoledne požár vozidla na dálnici D1 u Komořan na Vyškovsku.

Na 218. kilometru dálnice ve směru z Brna na Vyškov zastavila v odstavném pruhu řidička vozidla Renault Koleos, protože u auta vynechával motor. Z motorového prostoru začal vycházet kouř a než přijeli hasiči, z auta šlehaly plameny.

Hlášení o požáru krajské operační a informační středisko HZS přijalo v 15.16 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic ve Vyškově a v Pozořicích na Brněnsku. K hašení hořícího motorového prostoru, odkud se oheň rozšířil na palubní desku a část kabiny auta, hasiči nasadili dva proudy. Plameny dostali pod kontrolu a po likvidaci lokálních ohnisek a ochlazení vozidla požár zlikvidovali v 15.38 hodin. Protože oheň přeskočil také do okolí, uhasili také několik čtverečních metrů hořící trávy.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, motor a přední část kabiny oheň zcela zničil. Škodu na téměř novém autě, které bylo v provozu jen několik měsíců, vyšetřovatel HZS předběžně odhadl na 700 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada v motorové části vozidla. Za jízdy z auta unikal olej a požár zřejmě způsobilo vznícení jeho výparů.

Likvidace požáru si vyžádala uzavření dálnice D1 ve směru na Vyškov. V 15.55 hodin byl obnoven provoz v levém jízdním pruhu.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje 

-kow-

Sdílet