Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze čtyř jednotek zasahovali v Malenovicích u požáru chaty

Ve středu 31. října 2018 o půl desáté večer přijalo krajské operační středisko hasičů oznámení o požáru chaty v chatové oblasti nad hradem v Malenovicích na Zlínsku. Na místo byly ihned vyslány čtyři jednotky hasičů.

Jako první na místo přijela jednotka hasičů statutárního města Zlína, která potvrdila požár chaty a přilehlého zahradního domku, a to již ve třetí fázi. Postupně k místu požáru přijeli dobrovolní hasiči z Malenovic, profesionální hasiči z Otrokovic a ze Zlína.

Během pár minut s pomocí čtyř proudů dostali hasiči požár pod kontrolu a velitel zásahu vyhlásil šest minut před desátou hodinou večerní lokalizaci. Poté objekt kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. Vzhledem k tomu, že se chata nacházela v těsné blízkosti vzrostlých stromů, ochlazovali hasiči blízké okolí zasaženého objektu.

Po uhašení velitel zásahu redukoval síly a prostředky. Na místě zůstaly dvě jednotky dobrovolných hasičů s cisternami, aby do ranních hodin dohlížely na požářiště. Jednotky profesionálních hasičů se vrátily zpět na své stanice.

1. 11. 2018 13:00

Během dnešního dopoledne proběhlo na požářišti společné šetření vyšetřovatele hasič a zástupců Policie ČR, kteří společně zjišťují příčinu vzniku požáru.

Vyšetřovatel hasičů již stanovil škodu, která se vyšplhala na 800.000,– Kč a uchráněné hodnoty dosáhly výše 500.000,– Kč.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet