Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý řidič havaroval do příkopu mezi obcemi Mezholezy a Němčice, spolujezdec byl zraněn

K dopravní nehodě došlo dne 5. listopadu 2018 v 05:05 hodin na silnici III. třídy č. 18413 mezi obcemi Mezholezy a Němčice. Devatenáctiletý řidič osobního vozidla Opel Astra jel ve směru od obce Mezholezy na obec Němčice.

Nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat.

Při projíždění pravotočivé zatáčky na mokrém povrchu komunikace dostal s vozidlem smyk, přejel do protisměru a následně do levého silničního příkopu, kde s vozidlem havaroval. Při dopravní nehodě utrpěl jeho sedmnáctiletý spolujedoucí zranění.

Z místa dopravní nehody byl rodičem odvezen nejprve do místa bydliště a poté do nemocnice, kde byl hospitalizován. Řidič havarované vozidlo po dopravní nehodě vyprostil ze silničního příkopu a zajistil jeho odtažení z místa dopravní nehody, přičemž dopravní nehodu neoznámil policii, i když tuto povinnost měl.

Dopravní nehodu oznámil ještě téhož dne ve 14 hodin otec účastníků dopravní nehody z důvodu uplatnění pojistné události na úrazovém pojištění.

U řidiče bylo vyloučeno požití alkoholu provedenou dechovou zkouškou. Škoda na vozidle Opel byla vyčíslena na 10 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

por. Mgr. Dagmar Brožová
Policie ČR
Sdílet