Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při havárii mezi Šumperkem a Bratrušovem se zranili dva lidé, řidič dostal smyk

Všechny složky integrovaného záchranného systému pomáhaly v úterý 6. listopadu 2018 před půl dvanáctou dopoledne u havárie vozidla, která se stala na silnici II. třídy č. 446, v úseku mezi Šumperkem a Bratrušovem.

Podle prvotního šetření tam s vozem VW Polo havaroval 55 řidič, který při projíždění táhlé levotočivé zatáčky ve směru jízdy na Bratrušov pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace a svým schopnostem. Dostal smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat.

S vozem vyjel vpravo mimo silnici, narazil do stěny travnatého příkopu a poté do pole, kde se vozidlo přetočilo přes střechu a skončilo opět v příkopu. Při havárii se zranili dva lidé. O jejich bezpečné vyproštění z havarovaného vozidla se postarali přítomní hasiči.

Zraněný řidič byl z místa nehody letecky transportován k ošetření do Fakultní nemocnice v Olomouci. Jeho spolujezdkyně byla přepravena k ošetření šumperské nemocnice. Případné ovlivnění řidiče alkoholem bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 90 tisíc korun.

Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti této havárie jsou nadále v šetření.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
Policie ČR
Sdílet