Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár nákladního vozidla uzavřel komunikaci v Rokytnici na Vsetínsku

Pět minut před jednou hodinou odpolední dne 9. listopadu 2018 zahájili hasiči zásah u požáru odtahového vozidla v obci Rokytnice na Vsetínsku.

K požáru vozidla, který byl ohlášen na krajské operační středisko hasičů v 12:51 hodin, vyjeli profesionální hasiči ze stanice Vsetín a dobrovolná jednotka ze Vsetína.

Po příjezdu na místo velitel zásahu potvrdil požár nákladního vozidla, které v tu dobu bylo celé v plamenech. Řidič vozidla se nacházel již mimo hořící automobil a bez újmy na zdraví.

Hasiči k uhašení požáru použili jeden vysokotlaký proud a jeden útočný C proud vody. Během požáru došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Ve vozidle se nacházela nádrž na LPG, což zásah komplikovalo.

Hasiči proto neustále kontrolovali vozidlo termokamerou. Do pěti minut od zahájení zásahu již velitel ohlásil lokalizaci a hasiči měli požár pod kontrolou. O pár minut později požár zlikvidovali.

Po celou dobu hašení byla silnice obousměrně uzavřena. Po uhašení požáru byl provoz spuštěn kyvadlově v jednom jízdním pruhu.

Odtah vozidla si zajistí odtahová firma, která je vlastníkem vozidla.

Na místo se dostavil vyšetřovatel příčin požáru. Řidič vozidla vyšetřovateli sdělil, že mu při jízdě vypl motor. On vyšel z vozidla a uviděl dým, jdoucí z motorové části auta, který se snažil uhasit příručním hasícím přístrojem. Což se mu však nepodařilo. Předběžně byla škoda na vozidle vyčíslena na 400.000 korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na vozidle.

Nakonec hasiči uklidili vozovku a o půl třetí se vrátili zpět na svou stanici. Provoz na místní komunikaci tak byl opět plně průjezdný.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet