Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet dvou vozidel u Jestřebí na Českolipsku nepřežil 24letý spolujezdec

V pátek 9. listopadu 2018 v noci, krátce před půl jedenáctou, vyjížděly všechny složky Integrovaného záchranného systému ke střetu dvou osobních vozidel na silnici I/9 na Českolipsku.

U obce Chlum se čelně srazilo osobní vozidlo Audi A4, které řídil 24letý mladík, s VW Sharan řízeným 41letým mužem. Srážka vozů měla fatální následky. Přímo na místě nehody zemřel 24letý spolujezdec z Audi, který seděl vzadu, řidiče vozu převezli zdravotníci s těžkým zraněním do nemocnice.

Vážná zranění utrpěl i řidič z VW, který zůstal v havarovaném voze zaklíněný. Po celou dobu vyprošťování byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. I jeho Zdravotnická záchranná sllužba dopravila do nemocnice.

Na místě tragické nehody je kromě dopravních policistů dokumentujících nehodu a dalších policejních hlídek, které zajišťují obousměfné uzavření komunikace, také výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z Územního odboru v České Lípě, který se bude vyšetřováním tragické nehody zabývat.

Podle zatím prvotních informací se mělo osobní vozidlo Audi při projíždění zatáčky dostat do protisměru. Skutečné příčiny a míra zavinění jednotlivých účastníků nehody budou ale zřejmé až po vyšetřování, ke kterému bude přibrán i soudní znalec z oboru silniční dopravy.

V rámci něho bude zkoumán nehodový děj, okolnosti, za kterých k nehodě došlo, rychlost vozidel, apod.

Zjišťována bude i příčina smrti 24letého spolujezdce, který při nehodě zemřel. U něho již policisté nařídili soudní pitvu. Oběma vážně zraněným řidičům bude z důvodu zjištění, zda nebyli ovlivnění alkoholem či jinou návykovou látkou, odebrána krev.

Silnice I/9 u Jestřebí na Českolipsku byla z důvodu vyšetřování nehody ještě ve tři hodiny v sobotu ráno uzavřena.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
Policie ČR
Sdílet