Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Příbramsku havaroval autobus s mladými fotbalisty, naboural do stromu

V neděli 11. listopadu krátce po půl deváté vyjížděly jednotky profesionálních hasičů ze stanice Příbram a dobrovolných hasičů z Rožmitálu pod Třemšínem k dopravní nehodě autobusu na silnici první třídy číslo 19 za obcí Věšín ve směru do Plzně.

Autobus sjel z vozovky, přerazil sloup elektrického vedení a čelně naboural do stromu. Uvnitř cestovalo celkem 31 osob, z toho 3 dospělí a 28 fotbalistů mladších osmnácti let. Po nehodě nezůstal nikdo zaklíněný, ale pět osob se lehce zranilo. Po prvotním ošetření posádkami zdravotnické záchranné služby byli všichni zranění převezeni do nemocnic v Příbrami a Plzni.

Část nezraněných sportovců, kteří původně cestovali na zápas do Příbrami, odvezli z místa jejich rodiče, pro zbytek povolal velitel zásahu evakuační autobus HZS Plzeňské kraje ze stanice Plzeň – Košutka.

Před jedenáctou hodinou byla nehoda došetřena Policií ČR a následně bylo místo uklizeno. K události byli povoláni i technici rozvodných závodů kvůli zajištění přeraženého sloupu a odpojení elektrického proudu. Ve tři čtvrtě na dvanáct byla silnice zprůjezdněna v obou směrech a hasiči se vrátili na své základny.

Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje
Sdílet