Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Od vadného kola hořel návěs tahače

Tři jednotky hasičů dnes v noci 25. 9. 2009 vyjížděly k požáru kamionu na dálnici D1 v Brně. Dálnice byla uzavřena.Na 195. kilometru ve směru z Brna do Vyškova hořel návěs tahače Scania. Řidič soupravy za jízdy zpozoroval problémy s vozidlem a zastavil v odstavném pruhu. Při kontrole vozidla se na pravém zadním kole návěsu objevily plameny. Řidič zavolal hasiče a před jejich příjezdem návěs odpojil od tahače.

Hlášení krajské operační a informační středisko HZS přijalo v 1.28 hodin, na místo vyjely jednotky hasičů ze stanic v Bauerově, Lidické a Točné ulici v Brně. Požár kola a části skříňového návěsu hasiči dostali pod kontrolu v 1.41 hodin a ve 2.12 hodin po ochlazení návěsu a kontrole termokamerou zlikvidovali. Ještě během zásahu se tři minuty před 2. hodinou provoz na uzavřené dálnici podařilo obnovit.

Požár poškodil kolo a část návěsu, do vnitřního prostoru návěsu s nákladem jogurtů a dalších mléčných výrobků se kouř ani žár nedostaly. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na kole návěsu, škodu vyšetřovatel HZS předběžně vyčíslil na 150 tisíc korun.

Info: HZS Jihomoravského kraje

-kaw- 

Sdílet