Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu v Rokytnici hasiči evakuovali 19 osob, majitelku si do péče převzali zdravotníci

Deset minut před půlnocí přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru bytu ve Vsetíně-Rokytnici. Na místo byly okamžitě vyslány jednotky profesionálních hasičů ze Vsetína a Valašského Meziříčí s dvěma cisternami a plošinou, a posilové jednotky dobrovolných hasičů z Jablůnky, Vsetína a Rokytnice.

Jak bylo na místě zjištěno, jednalo se o požár bytu ve čtvrtém patře. Hasiči v dýchací technice okamžitě pronikli dovnitř a provedli rychlou lokalizaci pomocí jednoho D proudu a ručního hasicího přístroje.

Majitelka byla vyvedena mimo nebezpečí a předána do péče zdravotnické záchranné služby. Z důvodu silného zakouření v chodbách vyšších pater museli hasiči v dýchací technice zkontrolovat všechny prostory a informovat přítomné obyvatele bytů.

Na pokyn velitele zásahu byla provedena evakuace celkem 19 osob. Díky tomu, že obyvatelé bytů dodrželi pokyny hasičů při řízeném odvětrávání pomocí přetlakové ventilace, nedošlo k dalším zraněním a nebylo nutné evakuovat další osoby.

Po celkové likvidaci požáru a odvětrání zakouřených prostor byly síly a prostředky na místě redukovány. Byla zde ponechána pouze jednotka dobrovolných hasičů ze Vsetína k asistenci vyšetřovateli, který nyní zjišťuje přesnou příčinu vzniku události a výše způsobených škod.

Sdílet