Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Chuchelné mají nový dopravní automobil, poprvé dodala Požární bezpečnost Sprintera s novou tváří

Novým dopravním automobilem Mercedes-Benz Sprinter se mohou od soboty 17. listopadu 2018 oficiálně pochlubit hasiči z Chuchelné na Opavsku. Vozidlo za 1 488 300 korun včetně DPH obci dodala firma Požární bezpečnost.

Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI KB/S je osazen vznětovým přeplňovaným čtyřválcem OM 651 DE22LA o objemu 2,2 litru, výkonu 120 kW a maximálním krouticím momentu 360 Nm. Převodovka je manuální, šestistupňová.

Rozvor náprav je 3 365 mm, maximální povolená celková hmotnost pak 3 500 kg.

Devítimístný automobil je vybaven nezávislým topením a klimatizací s přídavnou jednotkou v zadní části. U každé řady sedadel jsou USB porty pro dobíjení elektronických zařízení. Vozidlová radiostanice je digitální TPM 700. Do prostoru pro osádku se vstupuje posuvnými dveřmi na pravém boku.

Zadní část automobilu je přístupná dvoukřídlými dveřmi. Ve vybavení najdeme lékárničku v praktickém batohu, LED světlomety s magnetickým uchycením, přenosné svítilny Adalit v dobíjecích úchytech, hasicí přístroje, řezače pásů a rozbíječe skel i vytyčovací pásku. Hasičům nechybí ani páčidlo Likvidátor II.

V podlaze ložné plochy jsou kotvící oka pro upevnění nákladu s tažnou silou 3 kN. Podlaha nákladového prostoru je plastová.

Výstražné zvukové a světelné zařízení sestává z modré rampy na střeše vozu v přední části, přídavných LED světlometů v masce automobilu a sváděcí oranžové aleje s modrými krajními prvky vzadu. O osvětlení okolí automobilu se starají LED světla na bocích.

Sdílet