Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mistrovství HZS České republiky ve futsalu ovládli olomoučtí, o pohár bojovalo dvanáct krajských výběrů

HSK Ústí nad Orlicí, z.s. spolu s MV- GŘ HZS ČR a HZS Pardubického kraje – územní odbor Ústí nad Orlicí uspořádal ve dnech 29. a 30.října Mistrovství HZS ČR ve futsalu ve Vysokém Mýtě a Chocni.

Slavnostní zahájení MČR HZS provedl ředitel územního odboru Ústí nad Orlicí plk. Ing. Roman Studený.

Mistrovství se zúčastnilo celkem dvanáct krajských výběrů – Zlínský, Moravskoslezský, Olomoucký, Pardubický, Královéhradecký, Vysočina, Středočeský, Ústecký, Karlovarský, Jihočeský, Plzeňský a Plzeň Západní Čechy. Mistrovství se nezúčastnily kraje Jihomoravský, Liberecký a hl. m. Praha.

Ubytování a stravování pro jednotlivá družstva bylo zajištěno v Domově mládeže ve Vysokém Mýtě a v hotelu Peliny v Chocni. Družstva byla rozlosována do dvou skupin.

Skupinu „A“ tvořila družstva Pardubického, Karlovarského, Ústeckého, Plzeňského kraje, Kraj Vysočina a Plzeň Západní Čechy, kteří se ve sportovní hale Domova mládeže ve Vysokém Mýtě utkaly systémem „každý s každým“.

Skupina „B“ se odehrála ve sportovní hale ZŠ Svatopluka Čecha v Chocni, kde se stejným systémem utkala družstva Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského, Královéhradeckého, Jihočeského a Středočeského kraje. Základní hrací doba byla 2 × 10 min. s 2 min. přestávkou.

Ze základních skupin do finálové skupiny postoupily vždy první čtyři družstva a ty se ve vysokomýtské hale utkaly „vyřazovacím“ systémem. Nepostupující družstva se druhý den utkala v choceňské hale o 9.-12. místo opět systémem „každý s každým“.

Do finálové skupiny se probojovala družstva Moravskoslezského, Ústeckého, Jihočeského, Pardubického, Olomouckého, Zlínského kraje, Kraj Vysočina a Plzeň Západní Čechy. O 9.-12.místo se utkaly družstva Středočeského, Královéhradeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje. Ve 12.30 začal finálový zápas mezi Olomouckým krajem a Krajem Vysočina.

Velice bojovný a pohledný futsal Olomouckého kraje zaslouženě slavil mistrovský titul ČR mezi HZS pro rok 2018. O třetí místo se utkal několikanásobný mistr HZS ČR Moravskoslezský kraj s krajem Jihočeským. Msk po velice kvalitním utkání získává třetí místo. Celý turnaj měl velice vysokou sportovní úroveň. K vidění byly velmi kvalitní utkání od všech zúčastněných družstev a je nutno dodat, že rok od roku se kvalita turnaje zvyšuje.

Na regulérnost utkání vždy dohlížela dvojice rozhodčích. Po zdravotní stránce se bezchybně o všechny účastníky turnaje starala trojice zdravotníků ze ZÚ Hlučín. Slavnostního zakončení a předání cen se zhostil náměstek KŘ plk. Ing. Josef Jelínek a za MV-GŘ Praha kpt. Ing. Lukáš Novák.

Na závěr bych chtěl poděkovat vedení Domova mládeže Vysoké Mýto, které nám již 27 let umožňuje bezproblémové zvládnutí takovéto sportovní akce.

Konečné pořadí MČR HZS ve futsalu 2018:

  1. Olomoucký kraj
  2. Kraj Vysočina
  3. Moravskoslezský kraj
  4. Jihočeský kraj
  5. Ústecký kraj
  6. Zlínský kraj
  7. Plzeň Západní Čechy
  8. Pardubický kraj
  9. Královéhradecký kraj
  10. Plzeňský kraj
  11. Středočeský kraj
  12. Karlovarský kraj

Nejlepším hráčem resp.střelcem turnaje se stal Jan Čtvrtníček – Olomoucký kraj.
Nejlepší brankář turnaje se stal Ondřej Slaný – Pardubický kraj.

nprap. Bc. Pavel Zámečník
Sdílet