Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve stodole shořely historické stroje

Tři jednotky hasičů likvidovaly v noci ze soboty na neděli požár stodoly v obci Staňkov na Domažlicku. Požár zničil celý objekt a také historické zemědělské stroje, které měl majitel uvnitř. Škoda byla vyčíslena na dva a půl milionu korun.

Tři jednotky hasičů likvidovaly v noci ze soboty na neděli požár stodoly v obci Staňkov na Domažlicku. Požár zničil celý objekt a také historické zemědělské stroje, které měl majitel uvnitř. Škoda byla vyčíslena na dva a půl milionu korun.

K požáru stodoly ve tvaru L o rozměrech 20×25 metrů vyjížděli v sobotu 26. září 2009 ve 21.11 hodin hasiči ze Staňkova a okolí. Objekt byl při příjezdu jednotek celý v plamenech. Jednotky proto na místě zřídily čerpací stanoviště pro zajištění dodávek vody. Ve 23.20 hodin už měli hasiči požár pod kontrolou a úplně zlikvidovat se ho podařilo v 1.26 hodin. Oheň zničil historickou budovu z 18. století, ve které měl majitel uskladněné historické zemědělské stroje (lokomobila na mlácení, sečka, bramboračka-čert), automobil Praga Baby z roku 1940, motocykl a vlek za automobil. Škoda byla vyčíslena na 2,5 milionu korun. Pravděpodobný vznik požáru je přičítán ohništi, které bylo vzdálené asi dvacet metrů od objektu. Z ohniště zřejmě odskočila jiskra do blízkosti stodoly, kde bylo uskladněné množství sena a slámy.

Zasahující jednotky:
HZS Staňkov
JSDH Staňkov
JSDH Holešov

Info: HZS Plzeňského kraje

Sdílet