Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě dodávky u Dětřichova bylo zraněno celkem deset osob, vozidlo skončilo na střeše

Dne 23. listopadu 2018 krátce před půl sedmou hodinou večer přijal operační důstojník z tísňové linky 112 oznámení o dopravní nehodě na silnici I/13 u Dětřichova na Frýdlantsku.

Ve směru od Frýdlantu na Liberec jel po silnici I/13 řidič vozidla VW Transporter, který na rovném úseku předjížděl jiné osobní vozidlo. Ve chvíli, kdy dokončoval předjíždění a zařazoval se z levého do pravého jízdního pruhu, se zřejmě zalekl osobního vozidla, které mělo vyjíždět z vedlejší komunikace od Dětřichova na silnici I/13 a pokusil se o úhybný manévr.

Řidič Transportéru v důsledku toho dostal smyk a vyjel vpravo mimo vozovku do příkopu, kde se převrátil s vozidlem na střechu. Při tom ještě poškodil plot u rodinného domu.

Řidič osobního vozidla, jedoucího od Dětřichova, neposkytl na místě nehody první pomoc a z místa nehody ujel, pravděpodobně ve směru na Frýdlant. Mělo by se jednat o vozidlo modré nebo šedé barvy. V dodávce cestovalo celkem 9 cizinců.

Nehoda si vyžádala 9 zraněných osob z vozidla VW Transporter, kdy 8 osob utrpělo lehká zranění a 1 osoba byla zraněna těžce. Dále musel být ošetřen řidič z předjížděného vozidla, který utrpěl stresovou reakci.

Celkem 5 osob jsme vozidly Zdravotnické záchranné služby převezli do Krajské nemocnice Liberec, další 2 osoby do jablonecké nemocnice a 2 osoby do nemocnice ve Frýdlantu,

sdělil tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Policisté nemohli u řidiče dodávky provést orientační dechovou zkoušku na alkohol z důvodu zdravotního stavu, vyžádali si proto odběr krve v nemocnici.

Po dobu vyšetřování nehody byla komunikace uzavřena, dopravní policisté odkláněli dopravu přes okolní obce.

Okolnostmi nehody a mírou zavinění ze strany jednotlivých účastníků se nyní budou dále zabývat liberečtí dopravní policisté.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet