Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě vážnější nehody zaměstnaly hasiče na Zlínsku

V noci z úterý (29.09.2009) na středu (30.09.2009) likvidovali hasiči na Zlínsku dvě vážnější dopravní nehody. První se stala u obce Kvasice, druhá pak dnes brzy ráno v Hošťálkové.

V noci z úterý (29.09.2009) na středu (30.09.2009) likvidovali hasiči na Zlínsku dvě vážnější dopravní nehody. První se stala u obce Kvasice, druhá pak dnes brzy ráno v Hošťálkové.

Dne 30. 9. 2009 v 04:02 hod.
byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta v Hošťálkové. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem a později i jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se speciálním vyprošťovacím autem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v údolí Štěpkova došlo k havárii osobního auta zn. Renault Mégane. Po havárii osobního auta mimo silnici skončil vůz v korytě místního potoka, kde se navíc převrátil na střechu. Na místě havárie byl mladý muž, který se odmítl k události vyjádřit.

Z obavy o možné znečištění toku a z případného ekologického ohrožení rozhodl velitel zásahu hasičů povolat na místo také jeřáb. Po jeho příjezdu byl vrak auta vytažen z vody na břeh. Událost na místě šetřila policie, která zjišťuje řidiče vozidla.

Dne 29. 9. 2009 ve 23:39 hod.
byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u Kvasic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že za obcí Kvasice došlo k havárii osobního auta zn. Ford. Řidička nezvládla jízdu a havarovala s vozidlem mimo silnici, kde čelně narazila do stromu u cesty. Strom přerazila a auto se převrátilo na bok. Při havárii se zranila osmadvacetiletá žena, kterou si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby.

Po nutném ošetření byla odvezena do nemocnice. Po příjezdu hasičů na místo zde už zasahovala posádka zdravotníků i policie.

Hasiči zabezpečili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárie policií hasiči převrátili vrak vozu zpět na kola. O jeho vytažení z pole se postarala odtahová služba.

Omluvte sníženou kvalitu fotografií



Info: HZS Zlínského kraje

-kaw- 

Sdílet