Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár tělocvičny v Červené Řečici

Dne 30. září 2009 ve 14:27 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár v Červené Řečici na Pelhřimovsku. Na místo události vyjely tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

Při příjezdu hasičů na místo události byla požárem zachvácena tělocvična, která je využívána příležitostně jako společenský sál. Požár vypukl na balkóně a odtud se dále rozšířil. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. V celém objektu byl odpojen přívod elektrické energie. Hasičům se velmi rychle podařilo dostat plameny pod kontrolu. V 15:40 hod byl požár zcela zlikvidován. Hasiči z objektu evakuovali uskladněný materiál.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny napáchaly škodu v předběžné výši 400 000,– Kč. Poškozen byl uskladněný materiál – židle, koberce atd. Sálavým teplem byla poškozena plastová okna na obvodové stěně tělocvičny a osvětlovací tělesa. Stropy a stěny tělocvičny byly silně zakouřeny.

Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 1 600 000,– Kč. Příčina požáru se nadále vyšetřuje. Na místo události byl vyžádán znalec z oboru elektrotechniky.

Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov společně s jednotkami dobrovolných hasičů z Červené Řečice a ze Želiva.


Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina



-swo-

Sdílet