Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda na Zábřežsku zaměstnala složky integrovaného záchranného systému

Zásah všech složek integrovaného záchranného systému si 29. listopadu 2018 po 18. hodině vyžádala vážná dopravní nehoda, ke které došlo na silnici I. třídy č. 44 v úseku obchvatu obce Zvole.

Podle prvotního šetření tam 53letý řidič s vozem Renault Master, jedoucí ve směru na Zábřeh, z prozatím přesně nezjištěných příčin přejel do protisměrné části komunikace, kde se čelně střetl s protijedoucím vozem Škoda Octavia.

Za jeho volantem seděla mladá řidička, která při střetu utrpěla vážná zranění. Po prvotním ošetření byla zdravotnickou záchrannou službou převezena k ošetření do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Řidič dodávkového vozidla se na místě podrobil orientační dechové zkoušce, která vyloučila, že by řídil pod vlivem alkoholu. U zraněné řidičky byl nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení. Škoda na zúčastněných vozidlech byla předběžně vyčíslena na 250 000 Kč.

Z důvodu prováděného šetření byla silnice v místě dopravní nehody v obou směrech uzavřena. K plnému obnovení provozu došlo krátce po 23. hodině.

Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k této dopravní nehodě došlo, jsou předmětem dalšího šetření.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
Policie ČR
Sdílet