Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár na farmě v Chrastavě si vyžádal evakuaci 20 osob z hotelové části, škody jdou do desítek milionů

Šestnáct jednotek hasičů zasahovalo v noci u rozsáhlého požáru v areálu Jezdecké školy JS Vysoká a Farmy Vysoká nedaleko Chrastavy.

Poplach byl jednotkám požární ochrany vyhlášen krátce po desáté hodině večer a již při příjezdu prvních cisteren na místo zásahu hořela střešní konstrukce na celém jednom traktu objektu. Právě v tomto křídle farmy se nacházela hotelová část a uvnitř tou dobou bylo 20 osob.

Naštěstí všichni dokázali opustit silně zakouřenou budovu včas a nikdo nebyl zraněn.

Hasební práce probíhaly i za pomoci výškové techniky. Příslušníci likvidovali plameny ze čtyř žebříků. Starost zasahujícím hasičům dělalo velké množství naskladněného sena v dalších částech objektu a ve stodolách za budovou.

Chlazením budov však zabránili rozšíření požáru do zemědělské části, ze které bylo v průběhu zásahu vyvedeno 51 koní. Jednotky s živlem bojovaly až do brzkých ranních hodin. Zasažena byla plocha o rozloze 130 × 20 metrů.

Na místo se již v noci dostavil vyšetřovatel příčin vzniku požárů HZS LK, který odhadl, že výše škody přesáhne 20 milionů korun. Proč začalo hořet stále není jasné a případ je v šetření hasičů a Policie ČR.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet