Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácené auto strhlo elektrické vedení

Vozidlo Mercedes vyjelo z vozovky, převrátilo se na levý bok a skončilo zaklíněné mezi sloupem veřejného osvětlení. V autě byli zraněni 42letý řidič a jeho 27letá spolujezdkyně i 25letý spolujezdec. Náraz byl tak silný, že strhl i dráty el. vedení.

K závažné dopravní nehodě hasiči dnes v noci vyjížděli do Husovy ulice v Brně. V převráceném autě byli zraněni tři lidé.

Vozidlo Mercedes vyjelo z vozovky, převrátilo se na levý bok a skončilo zaklíněné mezi sloupem veřejného osvětlení. V autě byli zraněni 42letý řidič a jeho 27letá spolujezdkyně i 25letý spolujezdec. Náraz byl tak silný, že strhl i dráty el. vedení. Z auta vytékaly provozní kapaliny.

Nehoda byla hasičům ohlášena ve 3.35 hodin, na místě zasahovala jednotka ze stanice v Lidické ulici. Před jejím příjezdem již zdravotníci z auta vyprostili jednoho člověka, další dva z vozidla vyprostili hasiči spolu s policisty. Zdravotníci zraněné převezli do nemocnice. Na autě hasiči provedlii protipožární opatření, odpojili baterii a vysokotlakým proudem ochladili motorový prostor vozu.

Ilustrační foto: sxc.hu.

Dvaceti kilogramy sorbentu na vozovce zasypali vytékající provozní kapaliny. K poškozenému el. vedení zavolali pracovníky rozvodných závodů a veřejného osvětlení. Po odpojení vodičů od el. proudu hasiči spadlé dráty pomocí dvou dílů nastavovacího žebříku provizorně připevnili ke sloupu veřejného osvětlení.

Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči převrácené a zaklíněné auto pomocí lana a navijáku vyprostili a pomohli naložit k odtahu. K úklidu vozovky zavolali pracovníky městských komunikací.

Ilustrační foto.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-miw-

Sdílet