Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva zranění při požáru rodinného domku

Dvě zraněné osoby si vyžádal požár dílny rodinného domku v obci Štítov na jižním Plzeňsku. Hasiči na místě ošetřili drobné popáleniny majitele domu a poskytli první pomoc také jeho synovi. Požár se obešel beze škody.

Dvě zraněné osoby si vyžádal požár dílny rodinného domku v obci Štítov na jižním Plzeňsku. Hasiči na místě ošetřili drobné popáleniny majitele domu a poskytli první pomoc také jeho synovi. Požár se obešel beze škody.

Požár hospodářské části rodinného domku v obci Štítov byl ohlášen ve čtvrtek 1. října 2009 v 18.13. ho­din. Jednalo se o požár uskladněného materiálu menšího rozsahu v dílně domu. Hasiči z objektu vynesli dvě propanbutanové lahve, které venku ochlazovali a po uhašení nasadili k odvětrání prostor přetlakovou ventilaci. Další jednotka z místnosti vyházela izolaci, botník a dřevěné desky a provedla průzkum půdních prostor.

Majitel domu se nadýchal zplodin a utrpěl drobná poranění, proto mu hasiči na místě poskytli ošetření. Dalším zraněným byl syn majitele, který při příjezdu první jednotky utekl, protože se bál. Po krátké chvíli hasiči hocha objevili a ošetřili mu popálený kotník. Na místo se dostavila ZZS, která převzala chlapce do péče. Událost se obešla beze škody, uchráněné hodnoty činí 50 tisíc korun. Pravděpodobnou příčinou požáru byla hra dětí.

Zasahující jednotky:

  • HZS Nepomuk
  • JSDH Spálené Poříčí
  • JSDH Blovice



por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-miw-

Sdílet