Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Těžce zraněný řidič se ze škodovky v obci Loučovice – Kapličky dostal, spolucestující uvnitř uhořel

V obci Loučovice – Kapličky na Českokrumlovsku zasahovaly tři jednotky u požáru osobního automobilu po dopravní nehodě. Došlo při něm k úmrtí jedné osoby, další byla zraněna. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Frymburk a obcí Loučovice a Vyšší Brod.

Na místo byli kromě nich vysláni i policisté z obvodních oddělení Lipno nad Vltavou a Horní Planá, neboť z důvodu vyšetřování bylo třeba odklonit provoz na komunikaci, spojující Lipensko s vnitrozemím.

Po příjezdu zjistili, že řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Felicia, jedoucího od Lipna nad Vltavou, při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou dostal smyk, sjel do silniční vodoteče, kde následně čelně narazil do betonového mostku, vedoucího k rodinnému domu. Řidič (roč. 1989) stačil z vozidla vystoupit na vozovku, ale jeho spolucestující, sedící v předu, se již z vozidla nedostal. Vozidlo vzplálo a osoba uvnitř uhořela.

Těžce zraněného řidiče si převzali do péče pracovníci zdravotnické záchranné služby a požár vozu uhasili hasiči.

Komunikace byla z důvodu vyšetřování uzavřena do 01:30 hod.

Případ vyšetřují českokrumlovští kriminalisté z oddělení obecné kriminality pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti.

por. Bc. Milan Bajcura, PČR
Sdílet