Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vzpomínka na Josefa Bezstarostu z SDH Kejžlice

V hlubokém zármutku oznamujeme, že včera v ranních hodinách při tragické dopravní nehodě, zemřel náš kamarád, dlouholetý člen SDH Kejžlice, nadšený hasič a jeden z nejlepších nalejvačů Havlíčkobrodské ligy v požárním sportu, Josef Bezstarosta.

V hlubokém zármutku oznamujeme, že včera v ranních hodinách při tragické dopravní nehodě, zemřel náš kamarád, dlouholetý člen SDH Kejžlice, nadšený hasič a jeden z nejlepších nalejvačů Havlíčkobrodské ligy v požárním sportu, Josef Bezstarosta (7. březen 1984 – 1. říjen 2009).

Papík se narodil a celý svůj život prožil v naší vesnici Kejžlice. Již od mládí se zajímal o auta a hasičinu, které stejně jako jeho otec Josef a bratr Zbyněk, zasvětil celý svůj předčasně přervaný život. Byl členem kolektivu mladých hasičů, členem zásahové jednotky, se kterou prošel mnoha zásahy, patřil mezi zakládající a velmi úspěšné členy našeho sportovního družstva R-team. Opustil ho jen na krátkou chvíli, z časových důvodů, přesto mu ale stesk po jeho postu a naléhání jeho kolegů nedovolilo odejít úplně.

S klukama stále trénoval a účastnil se i několika soutěží, včetně té poslední, v České Bělé dne 26. září, kdy s R-teamem dosáhl na šesté místo a pomohl tak R-teamu uzavřít 10. ročník HB ligy na krásném, celkově šestém místě. Na příští rok R-team s Papíkem pro HB ligu plánovali „nemilé“ překvapení, jeho návrat a další vítězné série s nejúspěšnějším nalejvačem v HB lize. K tomu již nedojde…

Také již neuslyšíme kvílení pneumatik jeho auta, když je vyhlášena pohotovost a naši hasiči se sjíždějí do hasičárny. Naposledy byl hvizd pneumatik a jeho výrazný hlas slyšet v pondělí, 28. září, kdy JSDH Kejžlice vyjela k požáru dřevníku u chatové osady Pelhřimák. S Ondřejem Kolčavou vytvořili hlavní útočný proud – jak Ondra po zásahu říkal: K sobě si beru jen Papíka, je na něj spolehnutí, je klidný, věřím mu! (poslední fotka obou kluků na proudu)

S nečekaným a o to bolestivějším odchodem Papíka odchází i kus našich životů, které s ním byly neodmyslitelně spjati, jak v čase zábavy, tak v čase zásahu. Byl příliš výrazným, příliš oblíbeným, příliš hlasitým, příliš nepřehlédnutelným na to, abychom na něj zapomněli!

Někteří, když nás opustí, nezanechají v našich životech výraznější stopy. To ale neplatí o Pepovi. Všichni, kdo našeho Papíka znali, vědí, že kam Papík vstoupil, tak v nás po sobě zanechal hluboký otisk, hlubokou stopu. A že měl Pepa sakra velkou šlápotu!

Za celý sbor a všechny, kteří ho znali, vzpomínáme!

Čest jeho památce!

-miw-

Sdílet