Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domku v Polkovicích na Přerovsku zaměstnal šest hasičských jednotek

Šest jednotek z řad profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovalo od brzkých ranních hodin pondělí 3. 12. 2018 požár rodinného domku v Polkovicích na Přerovsku.

Prvotní informaci o valícím se kouři a viditelných plamenech z domu přijala linka tísňové pomoci HZS Olomouckého kraje krátce po čtvrté hodině ranní s podezřením na přítomnost uvězněných osob v plamenech v objektu.

Operační středisko k likvidaci vyslalo z řad profesionálních jednotek stanice Kojetín a Prostějov, za posílení dobrovolnými hasiči Polkovice, Kojetín, Klenovice na Hané a Tovačov.

Hasiči po příjezdu vyloučili přítomnost osob v hořících prostorech. Z přilehlého domu z důvodu bezpečnosti preventivně evakuovali šest osob. Taktéž obyvatel ze zasaženého domu se včas dostal do bezpečí.

K požáru došlo v přízemních místnostech, plameny poté prostoupily do podkrovní části a došlo k celkovému poškození střešní konstrukce a propadnutí části střechy. Při zřícení došlo k částečnému poškození i přilehlého domu.

Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření. Škody na obou objektech budou vyčísleny v průběhu dne. Při požáru nedošlo k žádnému zranění osob.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet