Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda nákladního vozidla na vjezdu do Kolína

Dne 2. 10. 2009 vyjela jednotka HZS stanice Kolín na únik provozních kapalin z nákladního vozidla po dopraní nehodě, která se stala před vjezdem do Kolína na nově budovaném obchvatu. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o převrácený tahač s návěsem převážející hydraulický lis, ze kterého vytékal hydraulický olej do příkopu.

Dne 2. 10. 2009 vyjela jednotka HZS stanice Kolín na únik provozních kapalin z nákladního vozidla po dopraní nehodě, která se stala před vjezdem do Kolína na nově budovaném obchvatu.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o převrácený tahač s návěsem převážející hydraulický lis, ze kterého vytékal hydraulický olej do příkopu.

Jednotka provedla zamezení dalšího úniku oleje příkopem pomocí sorbentu. Velitel zásahu požádal o posilovou jednotku ze stanice Kolín NK + olejový kontejner pro větší zásobu sorbentu a sorpčních hadů a dále posilovou jednotku z Kutné Hory s technikou AV 14 (vyprošťovací automobil) na převrácení kamionu.

Dále zjištěno, že řidič kamionu není zraněn a váha hydraulického zařízení činí 15 tun. Proto velitel zásahu po příjezdu PčR žádá o posilovou jednotku – dodavatelské firmy o spolupráci na zásahu. Po příjezdu vyprošťovací techniky dvakrát AV 14 + AJ 20 bylo přistoupeno k převrácení kamionu na kola a posléze pomocí AJ 20 vyzvednutí hydraulického stroje z příkopu zpět na vozovku.

Po celou dobu zásahu byla komunikace v obou směrech uzavřena a ve spolupráci s PčR byla zabezpečena objízdná trasa. Na místo se dostavil pracovník životního prostředí, který celou situaci monitoroval a provedl zápis. Při zásahu spolupracovala JSDH Doubek, která provádí stáž na stanici Kolín. Po odstranění následků dopravní nehody se jednotka vrátila zpět na základnu.

nprap. Martin Šmejkal
Vyšetřovatel požárů ÚO Kolín
HZS Středočeského kra­je

-miw-

Sdílet