Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Praze-Písnici hořel sklad, hasiči hasili patnácti vodními proudy

V úterý 4. prosince 2018 v 12:20 hodin zasahovala stovka hasičů u požáru skladovací haly s textilem v pražské Písnici, v ulici Pramenná. Na místě se postupně vystřídalo devět profesionálních a třináct dobrovolných jednotek. Hořely oděvy a obuv v hale na ploše 50 × 100 metrů.

Plameny zachvátily cely prostor haly a dál se šířily na vedlejší objekty. Hasiči se tak soustředili na zastavení šíření plamenů. Po asi dvou hodinách se jim šíření požáru podařilo eliminovat a následovalo dohašování vnitřní části haly.

Celkem bylo nasazeno 15 C proudů včetně výškové techniky. Požářiště bylo rozděleno na tři úseky. Uvnitř haly se nikdo nenacházel, došlo pouze k lehkému zranění zasahujícího hasiče, který se po ošetření vrátil zpět na místo požáru.

Chemická jednotka měřila koncentrace škodlivin, které během celého zásahu nebyly zvýšené. Velitel zásahu na místo povolal Český červený kříž a Kontejner nouzového přežití kvůli občerstvení a zázemí pro hasiče.

Po 16. hodině byl nasazen nakladač na rozhrabávání ohořelých zbytků uskladneného materiálu. Hasiči postupně dohašovali skrytá ohniska (stav k 18:00 hodin).

22:18

Velitel zásahu ohlásil lokalizaci. Část jednotek se vrací na základny, probíhá závěrečné dohašování. Místo požáru krátce navštívil i primátor

5. 12. 2018 07:09

Během noci hasiči postupně rozebírali konstrukci haly a dohašovali skrytá ohniska požáru. V tuto chvíli na místě dochází ke střídání celé směny.

5. 12. 2018 10:30

Už je uhašeno a hasiči začínají balit. Od požáru haly postupně odjíždí jednotky na své základny. Na místo zamíří i hasičský vyšetřovatel, který bude spolupracovat s kriminalisty.

Foto: HZS Praha & čtenáři webu
Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet